Παραδοσιακή πουτίγκα "κοφτή" με εύκολο τρόπο!
Υλικά:
8 αυγά
13-15 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 " " καρύδια ψιλοκομμένα.
2 φακ. μπέικιν
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 " " γαρύφαλο
Σιρόπι:
3 κούπες νερό
3 " " ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα:
2 φακελ. άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 " σαντυγί γκαρνί
Εκτέλεση:
Υλικά:
8 αυγά
13-15 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Η καρδιτσιώτικη εκδοχή της καρυδόπιτας με κρέμα |
1 " " καρύδια ψιλοκομμένα.
2 φακ. μπέικιν
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 " " γαρύφαλο
Σιρόπι:
3 κούπες νερό
3 " " ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα:
2 φακελ. άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 " σαντυγί γκαρνί
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ασπράδια χωριστά να γίνουν μαρέγκα. Αφού χτυπηθούν καλά αυγά και ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 περίπου 45'.
Το σιρόπι το βράζουμε για 3-5 λεπτά. Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) σε κρύο γλυκό.
Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου και το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού ετοιμαστούν οι δύο κρέμες, τα ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι η κρέμα είναι σφιχτή, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ................
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να φάω και το μισό ταψί στην καθισιά
ΑπάντησηΔιαγραφή